Bulgur 1000g
<strong>Bulgur</strong>, yüksek besin maddesi içeriği sayesinde sağlıklı bir tahıl ürünüdür. Yavaşça kana karışan karmaşık karbonhidratlar kaynağı olduğundan, hareket etmek için enerji sağlar. Bitkisel proteinler açısından son derece zengindir ve az miktarda yağ içerir. Pişirilmemiş bir porsiyon bulgur, 12 gram protein, 76 gram karbonhidrat (bunların 10-18 gramı diyet lifidir) ve çok az miktarda yağ sağlar. Pişirilmiş bulgurun glisemik indeksi 46'dır. Bulgur, sağlık için değerli birçok mineral içerir. En yüksek miktarlarda bulunanlar: potasyum, magnezyum, fosfor, demir, çinko, manganez, bakır. Bulgur, sinir sisteminin düzgün çalışması ve tüketilen gıdalardan enerji elde edilmesi için önemli olan B vitaminleri açısından değerli bir kaynaktır. B vitaminlerinin yanı sıra, bulgur ayrıca E ve K vitaminleri de sağlar. Bulgur, düşük glisemik indeksi nedeniyle diyabetikler için uygundur.